Mindfulness vervolgtraining: Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC)

 

Tijdens de mindfulness training MVMC verdiep en verbreed je jouw mindfulness vaardigheid. Als belangrijk onderdeel van de training leer je hoe je mindfulness kan inzetten in communicatie. Dit komt zowel je persoonlijke als werkrelaties ten goede. De training is een logisch vervolg voor iedereen die de 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of op een andere manier kennis heeft gemaakt met meditatie en nu mindfulness wil integreren in het leven, voorbij de meditatiemat.

De MVMC training is door deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,7.

Meditatie vervolgtraining

In 6 bijeenkomsten breiden we onze toolbox met meditaties verder uit met:

  • Kalmtemeditatie waarmee je kalmte en concentratie ontwikkelt van waaruit helderheid, wijsheid en creativiteit kan ontstaan.
  • We doen verschillende meditaties waarmee we ons lichaamsbewustzijn vergroten. Dit helpt ons bij verdere stressreductie en in contact met anderen.
  • Mildheidmeditatie. Een meditatie waarmee je milder en vriendelijker wordt naar jezelf en anderen toe.
  • Yin-yoga. Een toegankelijke yogavorm die onder andere helpt om het hele lichaam/geest systeem te ontspannen.
  • Waardegerichte meditatie om meer richting te kunnen geven aan ons leven en meer vanuit onze waarden te leven.

Mindfulness en het brein

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatie- en motivatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en te communiceren.

Mindful communiceren

We onderzoeken hoe we middels praktische mindful communicatie richtlijnen de relatie met onszelf en anderen kunnen verdiepen en waar mogelijk verbeteren. We doen dit stapsgewijs. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. Elke week zetten we een ander perspectief in het licht. Zo komen onder andere aanbod; aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en communicatie in geval van conflict. We onderzoeken onze eigen rol en gemoedstoestanden in contact en hoe we meer in lijn met onze behoeften kunnen communiceren.

De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter en interessanter. Het leven mogelijk lichter en onze verbindingen met anderen prettiger en verdiepend. De oefeningen komen uit bestaande methodes als interpersoonlijke mindfulness, geweldloze communicatie en deep listening.

 

Praktisch

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, inclusief een werkboek, audiobestanden, telefonische intake en alle trainingsbenodigdheden. Klik hieronder voor een trainer in jouw buurt, startdata en tarieven.